¿Deseas recibir notificaciones?
Radio
Webcam
Buscar
Obscuro
Link Copiado
A A

Sacerdote se hace viral por presumir sus rutinas de CrossFit

El religioso se convirtió en sensación en Instagram por su atlético cuerpo y su devoción a la iglesia.

La Silla Rota Viernes 30 De Agosto, 2019 · 18:53 pm
Sacerdote se hace viral por presumir sus rutinas de CrossFit
Sacerdote presume sus rutinas de CrossFit
Escucha la nota:

Oskar Arngården es la nueva sensación en redes sociales, se trata de un sacerdote de 35 años originario de Suecia que se ha viralizado por ser todo un galán amante del CrossFit, hasta lo han comparado con el mismísimo Dios del trueno de Marvel, “Thor”.

Información relacionada: El seductor baile de Saúl “El Canelo” Álvarez a su novia (VIDEO)

De acuerdo con La Silla Rota, Oskar se hace llamar “Crossfitpriest” (el “cura CrossFit”) en su cuenta de Instagram, donde tiene más de 74 mil seguidores, con los que comparte mucho de sus dos pasiones el ejercicio y su amor a Dios.

 

Ver esta publicación en Instagram

 

Jag får fler och fler frågor angående att vara präst och att träna; Hur det går ihop? Om det är tillåtet? Får man verkligen vara präst och fokusera på det kroppsliga? – För mig har det aldrig funnits en tanke på att det inte går att kombinera min religiösa tro med fysisk aktivitet. Utan snarare tvärt om. Vi människor är en helhet. Vi är sammanflätade av kropp, själ och ande, och mår den ena delen dåligt så kommer det gå ut över de andra. Så att jag ägnar mig åt fysisk aktivitet gör inte att andra delar av mig som människa, och troende, får sättas åt sidan – att jag inte kan vara ”lika” andlig, utan snarare är det tvärt om. De inre delarna fördjupas, livet blir mer hanterbart, och jag mår helt enkelt bättre. Den dualism som historiskt har delat upp kroppen och det inre livet i separata delar, och sedan värderat dem olika, har lett till att kroppen fått ta ett stort steg tillbaka. Vilket jag tror är en stor anledning till att fysisk aktivitet i vissa religiösa kretsar fortfarande ses som något ”inte så fint”. Denna bild behöver vi arbeta emot. För fysisk aktivitet borde bland alla och för alla, framhävas som något otroligt viktigt. – Vi gör oss själva en stor otjänst om vi tror att det är fel med fysisk aktivitet (om den inte går till överdrift såklart…..). Att vi vet att det är nyttigt att träna är inte någon nyhet. Det för med sig fantastiska saker för kroppen, och för psyket. Så åsidosätt inte din kropp, utan ta hand om den. För kroppen är en skapelse av Gud som vi fått i gåva. Där vi med hela vår människa, och inte enbart med enskilda delar, får ära och tacka Honom. – Så träna och gör det med glädje! – 1 Kor 6:19-20 Vet ni inte att er kropp är ett tempel för den heliga anden, som ni har inom er och som ni har fått från Gud? Ni tillhör inte er själva. Gud har köpt er och priset är betalt. Ära då Gud med er kropp. – – – Ps. Präster tränar också… och det är inget konstigt alls med det.. Vi vill också må bra!!

Una publicación compartida de Oskar (@crossfitpriest) el

 

Ver esta publicación en Instagram

 

Människor hetsar efter prestationer för att vi lärt oss att det är i våra framgångar som vårt värde ligger. Längtan efter att bli accepterad och älskad uppfylls genom att lyckas och vara lyckad. Och idealet som satts upp kan vi aldrig uppnå – så tolkar jag mycket av vår samtid – Som präst kommer den fantastiska uppgiften att få berätta för människor att: Du är redan accepterad! Du är redan älskad!… Oavsett vad du presterar har du redan ett okränkbart värde❤️. I kyrkan kallar vi det ”nåd”. Kan vi vila i den verkligheten så är vi ett stort steg närmare att fylla vår inre längtan med något som kan uppnås. — Lukasevangeliet 12:6-7 ”Säljs inte fem sparvar för två kopparslantar? Men ingen av dem är glömd av Gud. Och till och med hårstråna på ert huvud är räknade. Var inte rädda, ni är mer värda än aldrig så många sparvar.” — Du är värdefull! Och inget kan få dig att inte vara det #svenskakyrkan #nåd #grace

Una publicación compartida de Oskar (@crossfitpriest) el